Флоријана Месина без сомнение е најатрактивната водителка на спортски емисии во Италија. Не може да и се најде мана, од долгата црна коса, фаталниот изглед и божествената фигура.

Додека многумина од нас се тресат од минусните температури, таа ужива во благодетите на Дубаи, посетува скапи ресторани, базени и плажи.

Таа на своите следбеници на Инстаграм преку селфи им покажа колку ужива во песочните плажи, со костим за капење и сонцето кое беспрекорно сјае. Она што дефинитивно доаѓа до израз се бујните гради.