Германија: Се зголемува бројот на заразени и на починати од Ковид-19

82

Бројот на потврдени случаи на заразени со новиот коронавирус во Германија се зголеми за 4.974 во последните 24 часа, така што се заразени повеќе од 108.200 лица.

Според Институтот Роберт Кох, бројот на  смртни случаи се зголемил за 246.

Вкупно 2.107 лица починаа од избувнувањето на епидемијата во Германија.

Извор: МИА