Вљубен во магијата: Нигериец сака да стане најдобриот магионичар на светот/видео

113

Магионичарот Бабс Кардини, ја воодушевува публиката изведувајќи трикови на улиците на главниот град на Нигерија, Лагос.

Овој 19-годишник е вљубен во магијата од својата петта година, но триковите ги изведува откако наполнил 16 години, пишува БиБиСи.

Луѓето од него најмногу бараат другите предмети да ги претвори во пари.

Nigerian magician Babs Cardini: 'I want to be the best'

This Nigerian magician wants to be the best in the world.19-year-old Babs Cardini wows audiences by performing tricks on the streets of Lagos. He showed us his most popular trick – turning objects into money.

Posted by BBC News Africa on Monday, September 16, 2019