Вучиќ ќе набавува најсовремени хеликоптери за пожар, ќе го помага и регионот

147

Претседателот на Србија Александар Вучиќ најави дека ќе набават два најсовремени руски х за гаснење на пожар. Станува за моделот „Камов“ кој е познат уште во советско време.

Еден „Камов“ во еден прелет од 5000 литри вода. Тие се најдобри за гаснење на пожар. Со нив ќе можеме да им помагаме на сите во регионот – објасни Вучиќ.