Во Токио соборен необичен рекорд:178 лица со исто име и презиме собрани на едно место/ВИДЕО

53
За да се разликуваат, мажите добија прекари инсирирани од нивната професија, хоби или омилено јадење. Така имаше Хироказу Танака – гума за џвакање или триатлон.
Светскиот рекор за „најголем собир на луѓе со исто име и презиме“ преходно го држеа 164 Марти Стјарт собрани во текот на една телевизиска емисија во Њујорк во 2005 година.