Во Србија работниците кои ќе работат во недела ќе бидат дополнително платени

54

Од Асоцијацијата на слободни и независни синдикати во Србија, бараат оние работници кои ќе работат во недела, да бидат дополнително платени.

Одговор за ова прашање ќе има до крајот на годината.

Во српското Министерство за трговија, туризам и телекомуникации, веќе е оформена група која ќе изготви забелешки „за и против“ работа во недела.