Во Риека пронајден уште еден остаток од авионска бомба од Втората светска војна

41

Денеска, за време на изведувачките работи, на градилиштето во населбата Риека, Крњево, пронајден е остаток од авионска бомба од Втората светска војна, соопштија од Полициско одделение приморско- Горанска.

Полициски службеници и стручно обучени службеници за заштита од експлозија биле испратени на градилиштето веднаш по добиена пријава за пронајден предмет за кој постои сомневање дека е експлозивна направа.

Тие потврдија дека се работи за остаток од воздушна бомба, според ПУ.

Полициски службеници ја обезбедуваат локацијата, а работите на градилиштето се прекинати.

Хина потсетува дека викендов во Риека, заедно со опсежни безбедносни мерки и евакуација на жителите од центарот на градот, од морското дно во пристаништето Риека се извлекува и противбродска мина, исто така останата од Втората светска војна.