Во пукање во Тузла убиено машко лице, засега со непознат идентитет

58

Во полицијата во Тузла околу 19 часот и 40 минути било пријавено дека дошло до пукање во стан во населбата Миладије во Тузла. Веднаш по пријавата на местото на настанот се испратени полициски службеници и дежурната екипа на Здравствениот дом Тузла.

На местото на настанот, засега непознато безживотно тело е пронајдено машко лице, чија смрт ја констатирал дежурниот лекар во Здравствениот дом во Тузла.

„На местото на настанот се дежурниот обвинител кој раководи со увидот, како и истражниот тим на Одделот за криминалистичка полиција, Одделот за општ криминал и Одделот за криминалистичка техника и криминалистичка заштита, а по наредба на од страна на обвинителот, се преземаат сите потребни мерки и дејствија, со цел расветлување на горенаведениот настан“, соопштија од полицијата.