Во Москва уапсен Американец поради шпионажа

370

Руската Федералната служба за безбедност (ФСБ) денеска соопшти дека е приведен Пол Вилан, државјанин на САД и против него е покрената кривична постапка.

– Во Москва на 28 декември припадниците на ФСБ при шпионска операција го уапси државјанинот на САД, Пол Вилан, се наведува во соопштението.

Против Вилан е покрената кривична постапка по членот за шпионажа.

ФСБ не соопштува други детали.

Според членот по кој е покрената кривичната постапка предвидена е казна затвор од 10 до 20 години.