Пред многубројни гости и дипломати од повеќе земји, вчеравечер во македонскиот Културно информативен центар  во Тирана, новинарката и воен известувач од Украина, Кристина Атовска ја претстави својата изложба “StandWithUkraine” од нејзиното патешествие и воено известување од Украина.

Taa iсто така прикажа и трајлер за нејзиниот долгомотражен документарен филм.

– Украинскиот амбасадор во Тирана, господинот Володимир Шкуров, изрази голема почит кон нас и нашата земја, за сета подршка и помош во нивната борба за слобода, објави македонскиот КИЦ.

На изложбата присуствуваше и македонскиот амбасадор Данчо Марковски.