Во автобуската несреќа во Бугарија повредени се 12 лица – двајца возрасни и осум деца

48

Според првичните информации, во несреќата со српскиот автобус на автопат во Бугарија, повредени се четворица возрасни и осум деца. Тоа го изјави заменик-главен секретар на МВР на Бугарија, Станимир Станев. Двајца се во тешка состојба – еден возрасен и едно дете, другите се со различни повреди.

Меѓу повредените е и возачот на автобусот.

Автобус со регистерски таблички од Шабац, Србија во кој се превезувале 48 деца, излетал од автопатот Тракија во Бугарија. Сите патници се државјани на Србија. Несреќата се случила на 216 километри во правец на Софија, кај Стара Загора. Децата биле учесници на фестивал во Несебар.