Застрашувачката снимка од вознемирен бик со запалени рогови во Шпанија поттикна повици за забрана на ужасната традиција на борба со бикови.

Во видео споделено од непрофитната организација People for the Ethical Treatment of Animals (PETA), може да се види потресен бел бик како е влечен по улица во Валенсија од страна на локалното население, додека се чини дека има некакво дрво врзано за неговите рогови, кое е запалено.

Бик со запалени рогови е познат како „торо емболадо“ – или „заплеткан бик“ – глетка што може да се види во многу шпански градови за време на трчањето на биковите.