Вози внимателно, празнувај одговорно!

35

Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните да ги почитуваат сообраќајните прописи и заеднички да придонесеме за безбедни патишта и улици. Сообраќајната полиција и во текот на празниците ќе ги санкционира сите оние што ги кршат законите. Засилени контроли има и на автопатиштата и скопската обиколница, како и на улиците во градовите.