Владата донесе одлука за отворање почесен конзулат на Србија во нашата земја

212

Владата на денешната седница донесе одлука за отворање почесен конзулат на Република Србија во нашата земја, со седиште во Куманово.

Како што соопшти владината прес-служба, за почесен конзул Владата го одобри Владимир Стајиќ.