Виртуелен хор од 700 деца ја испеа славната арија на Пучини како порака за надеж во светот/видео

60

Најголемиот виртуелен хор во светот, сочинет од 700 деца, пренесе порака за надеж и солидарност во текот на вирусот корона.

Музичката асоцијација Еуропа ИнКанто, ги повика децата од Италија и Европа да ја отпеат славната арија од операта Турандот на Џакомо Пучини Nessun Dorma.

На иницијативата пристигнале 700 снимки од деца кои низ целиот свет пееле водени од апликацијата Scuola InCanto, пишува Република.

 

 

Извор:wantedinmilan.com