ВИДЕО/ Јас имам сон…

95

На денешен ден во 1929 година е роден е афроамериканскиот баптистички свештеник Мартин Лутер Кинг, водач на движењето против расизмот. Добитник е на Нобеловата награда за мир во 1964 година.