ВИДЕО: Шал тврди дека снимил патник низ времето во својот двор

438

Тиктокерот Алек Шал веќе со денови интригира милиони со тврдењето дека пред некој ден снимил временски патник во својот двор.

Имено, дворот на Шал пред некој ден го посетил млад човек, кој по кратка обиколка влегол во неговата барака, а потоа исчезнал без трага. Убеден дека има работа со провалник, Шал ја известил полицијата, која во два наврати влегла во бараката и утврдила дека навистина нема никој внатре.

Дури следниот ден камерите на Шал забележаа нова активност и му пријавија дека еден постар човек ја напуштил бараката.

Откако ја погледнал снимката, младиот Американец заклучил дека се работи за истата личност, човек кој остарел неколку децении преку ноќ!

„Младиот човек влезе во мојата шупа, никогаш не излезе, по околу еден час пристигна полиција која ја пребара бараката и откри дека нема никој внатре.

Меѓутоа, следниот ден добив ново известување кое ме предупреди дека некој шета во дворот. Потоа видов еден постар човек и имав впечаток дека тоа е истата личност“, раскажува меѓу другото Шал.

Во меѓувреме, снимките на Шал собраа десетици милиони прегледи, за нив пишуваа и некои светски портали, а интересно е да се каже дека Шал продолжи да инсистира на тврдењето дека снимките се автентични.

Навистина, за време на неговата последна „порака“ со корисниците на TikTok, тој ја претстави сличноста меѓу неговото искуство и репликите напишани пред две години од познатиот писател Стивен Кинг во романот наречен Бајка.

Се разбира, приказната на Шал треба да се земе со резерва, дотолку повеќе што тој не крие дека на својот профил се занимава со инвестиции во недвижнини.

Можеби токму поради таа причина тој намерно го привлече вниманието кон себе, но засега да оставиме се како што е, обвиткано во мистерија.