Видеото од ротирачката куќа-оптичка илузија во Австралија повторно собира фанови на Тик Ток

3

Сместена во близина на аеродромот Банкстаун во Австралија, оваа куќа изгледа прилично нормално и обично на прв поглед. Сепак, не е сè како што изгледа на прв поглед: кога поминувате покрај куќата се чини дека се врти или се врти.

Еден корисник на ТикТок објави видео и оваа илузија ја видоа над 1.600.000 луѓе. Видеото наскоро стана вирално бидејќи луѓето беа зачудени и изненадени.

– Ова е толку лудо и кој и да ја направи оваа куќа е многу паметен 

– Само што би се судрил секој пат –

– Се обложувам дека предизвикува неколку несреќи годишно –

– Ова е навистина морничаво – ова се само некои од коментарите.

Куќата е всушност уметничка инсталација на австралиска уметница.

Патем, Тик Ток е социјална мрежа каде корисниците можат да снимаат и објавуваат кратки видеа. Тој е во сопственост на кинеска компанија и е лансиран во 2016 година. Трендовите на Тик Ток кои започнуваат на платформата се шират со молскавична брзина и на другите платформи.

Извор.www.goldhostbulletin.com