ВЕЧЕР денеска го слави 57. роденден

На денешен ден во 1963 година од печат излезе првиот број на првиот вечерен информативен весник на НИП „Нова Македонија“ – ВЕЧЕР наменет за брзо, кусо и јасно информирање за сите случувања кај нас и во светот. ВЕЧЕР денеска го слави 57. Роденден. Далечна 1963 година, група од триесетина ентузијасти храбро зачекорија во предизвикот создавајќи … Продолжи со читање ВЕЧЕР денеска го слави 57. роденден