Во Биоград на Море синоќа беше одбележана 2021 година. Да, добро прочитавте. Заедно со Жељко Бебек и огнометот, граѓаните на Биоград ја прославија 2021 година во април 2022 година.

Причината е што поради пандемијата на коронавирусот, немаа забава за дочекот на 2021 година, па решија тоа да го направат сега.

Приемот се одржа во рамките на традиционалната „Словенечка недела“, која се одржува за прв пат по две години.

Целата ривиера во Биоград блесна во божиќно издание, беа поставени илјадници светилки, имаше разни „Адвент“ локации за сликање и голем огномет.

„Да го надополниме изгубеното време“, напишаа организаторите со најавата за дочекот, а изгледа дека посетителите многу ги забавуваше пролетната „Адвент“ атмосфера.