Брнз: Корупцијата ги загрозува сите елементи што ги врзуваат нашите општества

21

Корупцијата ги загрозува сите елементи што ги врзуваат нашите општества – меѓусебната доверба едни во други и во Владата, вербата во правичност и правична правда и довербата да гради, поттикнува раст и да се унапредува економијата, објави на Фејсбук американската амбасадорка во земјава, Кејт Мари Брнз.

Таа во објавата истакнува дека индексот за перцепција за корупцијата за 2020 година на „Транспаренси Интернешнл” е јасен сигнал оти борбата против корупцијата останува критично важна задача за земјава и е во фокусот на стратешкото партнерство на Северна Македонија и САД.

Извор:МИА