Британскиот пратеник што беше суспендиран заради гледање порнографија во Парламентот, си поднесе оставка

143

Британскиот конзервативен пратеник, Нил Периш, денеска поднесе оставка, признавајќи дека навистина гледал порнографија во парламентот, а за тоа го обвинија други пратеници.

„Барав неколку трактори. „Налетав на сајт со слично име, го гледав некое време, а тоа не беше потребно“, вели Периш (65).

Пратеникот додаде дека го смета за „најголемо злосторство“ што се вратил да ја гледа страницата по втор пат и тоа намерно.

„Ја поддржуваме одлуката (на Нил Периш) да поднесе оставка како пратеник“, соопшти владејачката Конзервативна партија. Периш беше избран за пратеник во 2019 година.

Други пратеници инсистираа Периш да поднесе оставка доколку се утврди дека навистина гледал порнографски содржини во Парламентот.