Бремените жени не смеат да пушат

20
, Image: 77082579, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Glow Wellness RM

За пушењето одамна е познато дека е несакана појава кај бремените жени. И ако постојано им се апелира да се престане со цигарите додека се во бремена состојба тоа не помага. Тие кои што пушат длабоко се убедени дека димот од цигарите нема врска со бебето, но тоа не е точно. Снимките со ултразвукот покажуваат дека бремените жени грешат, дека бебето не вовлекува чист воздух туку затруен од цигарите. Затоа, фрлете ги цигарите во наредните 9 месеци и овозможете му слободно на вашето најсакано суштество да дише чист воздух…..