Боки 13 за три дена во Италија потрошил 148 илјади евра

93

Во продолжението на судењето за предметот „Рекет“ беа презентирани докази од обвинителството, меѓу кои беше пуштена снимка од необјавена емисија „Инсајдер”, а презентирани беа и фискални сметки од обвинетиот Бојан Јовановски од 2019 година за облека што ја купувал од брендирани бутици во Италија.

Сметките, преку 20, се на износи од 300 до 9.000 евра и повеќе. Вкупниот износ е 148.000 евра, потрошени за три дена во Италија.

Во доказите беа презентирани и извештаи од вештачењето од мобилните телефони на Јовановски за комуникација на Ватсап меѓу Боки и Катица Јанева на која и праќал слики од мебелј и ја известил дека е стигнат.

Во некои од презентираните пораки, Јордан Камчев му праќа слики на Боки 13 со покана од ЈО и од одлуки, а прочитани беа пораки и од комуникацијата меѓу нив каде во една Камчев му вели на Јовановски дека гаранцијата е дуќанот „Сваровски“ на плоштад, и уште еден деловен простор.

Пратеничката Фросина Ременски, пак, му испратила порака на Боки 13, „наводно утре ќе одлучувале за жалбата на Орце”, а Боки и одговара „ок”.

Почитани беа пораки и од комуникација меѓу Боки и Дејан од „Пелистерка“ каде се допишуваат за некои судски решенија и за пари за кои дел биле префрлени, а дел ќе се префрлат.