Поранешната девојка на актуелниот шампион во Формула, Британецот Луис Хамилтон, Рита Ора, во својата кариера како пејачка се заработи 20 милиони фунти, откако првпат се појави на сцената со нејзиниот поп хит R.I.P, во 2002 година.

Пеачката родена во Приштина до сега има направено само два албума, но успеала да ја набилда својата банкарска сметка прилично стабилно, потпишувајќи профитабилни договори со неколку врвни компании.