Бесплатен јавен превоз за „Бела ноќ“

38

Од јавното сообраќајно претпријатие Скопје информираат дека и годинава ќе овозможат бесплатен јавен превоз по повод одржувањето на традиционалната културна манифестација „Бела ноќ 2021“, а во функција ќе бидат и дел од ноќните линии (2, 5, 7, 22, 24, 41, 50, 57 и 65 В).

Бесплатно користење на јавниот превоз ќе биде дозволено од денеска од 18 часот до 05 часот в недела.

Ноќните линии в недела ќе сообраќаат со следниов возен ред:

ЛИНИЈА 2 (Автокоманда – Сарај)

Поаѓање од Автокоманда          00.15 ч, 01.45 ч, 03.15 ч

Поаѓање од Сарај             01 ч, 02.30 ч, 04 ч

ЛИНИЈА 5 (Дексион – Ново Лисиче)

Поаѓање од Дексион                  00.15 ч, 01.45 ч, 03.15 ч

Поаѓање од Ново Лисиче 01 ч, 02.30 ч, 04 ч

ЛИНИЈА 7 (Карпош 3 – Горно Лисиче)

Поаѓање од Карпош 3      00.15 ч, 01.45 ч, 03.15 ч

Поаѓање од Горно Лисиче          01 ч, 02.30 ч, 04 ч

ЛИНИЈА 22 (Транспортен центар – Лепенец)

Поаѓање од Тр.центар     00.15 ч, 02 ч, 03.15 ч

Поаѓање од Лепенец                  01.25 ч, 02.40 ч, 04.10 ч

ЛИНИЈА 24 (Припор – Тафталиџе 2)

Поаѓање од Припор                   01 ч

Поаѓање од Тафталиџе 2 00.15 ч

ЛИНИЈА 41 (Транспортен центар – Долно Лисиче)

Поаѓање од Тр.центар     00.20 ч, 01.45 ч, 03.15 ч

Поаѓање од Долно Лисиче         01 ч, 02.30 ч, 03.50 ч

ЛИНИЈА 50 (Клинички центар – Хиподром)

Поаѓање од Кл.центар     00 ч, 02 ч, 03 ч

Поаѓање од Хиподром      01.30 ч, 2.30 ч

ЛИНИЈА 57 (Козле – Радишани)

Поаѓање од Козле            00.15 ч, 01.30 ч, 03 ч

Поаѓање од Радишани     00.55 ч, 02.15 ч, 03.35 ч

ЛИНИЈА 65 В (Транспортен центар – Стајковци)

По траса на линија 5 во 00.10 ч од Рекорд до Ново Лисиче

Поаѓање од Тр.центар     00.45 ч до Стајковци

Поаѓање од Стајковци      01.20 ч до гаража во Автокоманда