Балкански базар во организација на Општина Чаир

110

Од утре до сабота на плоштадот „Скендер бег“ ќе се одржи балкански базар во рамките на кој ќе учествуваат ракотворци од осум држави, меѓу кои и Здруженитео на уметници ракотворци „Арти крафт“ од Скопје.

На овој базар ќе бидат изложени прозиводи од стари занаети, а ќе се промовираат и малади автори.

Базарот свечено ќе биде отворен во 18 часот во четврок, во петок ќе започне во 9 часот, додека во сабота од 9 до 15 часот кога сите учесници групно ќе се упатат во Истибања каде ќе земат учество на 34 „Истибањско здраво живо“, на покана на фолклорниот ансамбл „Китка“ од Истибања.