Тие се најголемите шармери во хороскопот и никогаш не пропуштаат да ги забавуваат другите, со што лесно доаѓаат до целта. Секогаш се во центарот на вниманието и совршено се снаоѓаат во таа улога. Меѓу знаците се еден од најдоминантните и најекстровертни хороскопски знаци. На посебен начин, држење и благороден карактер, личностите кои припаѓаат на овој знак се лидери меѓу своите пријатели, семејства и познаници, исто како што лавовите се помеѓу животните.

Секако, станува збор за Лавовите. Тие се храбри, амбициозни, позитивни и независни личности кои имаат силна волја и голема самодоверба. Среќни се кога се во центарот на вниманието, но уште посреќни се кога имаат контрола врз ситуацијата во која се наоѓаат.

Тие се родени лидери, независно дали станува збор за мир или побуна против непроменетиот статус кво. Иако понекогаш можат да делуваат арогантно и по малку нарцисоидно, сепак тие се најефикасни кога се во командната позиција. Со нивниот личен магнетизам и вродена харизма, Лавовите го извлекуваат најдоброто од оние кои се наоѓаат во нивно присуство. Шармантни и заводливи, тие успеваат да го привлечат скоро сечие внимание.

Понекогаш можат да делуваат нељубезни и нелојални, но всушност тоа се едни од квалитетите кои Лавовите најмногу ги ценат, и кај себе и кај другите. Кога се сигурни дека ќе ја исполнат целта, тогаш ја вложуваат сета своја енергија. Нивниот идеализам и практичната интелигенција ги прават способни да навлезат директно во сржта на проблемот и да го пронајдат најдоброто соодветно решение.