Астро врски:Секој ден во неделата е поврзан со некоја планета и нејзиното однесување-четврток е ден за трошење, петок за љубов, искористете ги и останатите на вистински начин

46

Астролозите ни откриваат дека секој ден во неделата претставува една планета. Деновите имаат своја моќ и квалитет, па затоа се погодни за спроведување на одредени планови и активности.

Во астролошка смисла, деновите во неделата се поврзани со планетите и како тие влијаат врз луѓето, нивните постапки и дела, прочитајте подолу.

Понеделник – ден на Месечината

Понеделник, како прв работен ден во неделата, е многу поволен за ритуалите на плодност и зачнување. Исто така, понеделник е поволен ден за донесување одлуки што имаат врска со вашите чувства, а месечината е таа што ве прави чувствителни во понеделник.

Вторник – ден на Марс

Вторник е ден кога ќе бидете полни со енергија. Вторник е најдобриот ден ако сакате да купите или продадете нешто. Вторник е исто така идеален ден ако сакате да ја промените вашата исхрана. Исто така е идеален ден за спортски активности.

Среда – ден на Меркур

Во среда во мир можете да планирате што ќе правите во наредните денови, исто така можете да разговарате со другите за вашите планови, но запомнете, во никој случај не ги започнувајте тие планови во среда. Овој ден е совршен за комуникација и креативност.

Четврток е за трошење пари, а петок за љубов!

Четврток – ден на Јупитер

Четврток е ден кога ќе потрошите многу пари. Ако одите на пат во четврток или ако излегувате некаде, бидете внимателни и добро размислете за што ќе ги потрошите парите. Четврток е ден за медитација, затоа што тогаш имате најјасна интуиција.

Петок – ден на Венера

Петок е ден кој е погоден за љубов и за романтични вечери со партнерот. Исто така, петок е идеален ден за луѓето кои се сами, бидејќи во петок имаат најголеми шанси да запознаат нови луѓе. Петок е денот кога имате најмногу храброст и волја за флерт и заведување. Ако сакате да стапите во брак, направете го тоа во петок, бидејќи тој ден традиционално беше денот на венчавки.

Дружете се во сабота, а опуштете се во недела!

Сабота– ден на Сатурн

Ако започнете проекти во сабота, тие често знаат да се исплатат, бидејќи тоа е ден кога работните места обично не се завршени. Но, овој ден има и свои предности, бидејќи ви дава трпеливост и истрајност во работата. Ако сте дружат или прават деловни активности во саботата, тие обично завршуваат со добар исход.

Недела-ден на Сонцето

Недела е идеален ден за одмор и релаксација, како и за дружење со пријателите. Направете работи што ве забавуваат исклучиво во недела. Исто така, неделата е идеален ден да ја разбудите вашата креативна способност и да соберете енергија за следните денови.