Апасиев: Нема шанси да биде достигнат цензусот на референдумот

79

Повикувајќи се на аналитичкиот центар на партијата Левица, професорот и член на презедиумот на партијата, Димитар Апасиев, тврди дека нема да биде исполнет цензусот на референдумот, а излезноста ќе биде од 32% до 35%. „Многу подобро ќе беше Уставниот суд да го поништи референдумот, барем немаше вака да се посрамите“, им порача тој на поддржувачите на опцијата „ЗА“.