Анкета за Јуроп електс: ВМРО-ДПМНЕ 42.6 %, СДСМ 36.6 %

217

Ако изборите во Република Македонија се одржат утре, ВМРО-ДПМНЕ ќе извојува убедлива победа со 6 проценти предност пред СДСМ, што е за повеќе од 4% повеќе од претходните парламентарни избори одржани во 2016 година, потврдува анкетата на ИПИС објавена на платформата Јуроп електс.

Анкетата е направена од 14 до 17 септември 2019 година на репрезентативен примерок од 1109 испитаници.