АНКЕТА: Дали ја оправдувате одлуката за покачување на цената на најлон кесите?

2275

Од 1 декември стартуваше забраната за употреба на најлон кеси. Луѓето почнаа да пазарат со платнени торби, со згужвани стари кеси, а во маркетите состојбата по старо – исти кеси, само со значително повисока цена. Наместо 0 или 2 денари, сега истите кеси чинат 15 денари! Трговците велат „секое чудо за три дена“, па набавија и хартиени кеси.

Дали ја оправдувате мерката за покачување на цената на пластичните кеси?