АНКЕТА: Дали Македонија на 23 јуни ќе добие датум за старт на преговори со ЕУ?

2708
Европскиот совет на 23 јуни ќе одржи конференција за Западен Балкан, по која лидерите на ЕУ ќе го отпочнат редовниот јунски самит. На самитот, меѓу другото, ќе се решава дали Македонија и Албанија ќе добијат зелено светло за отпочнување на преговорите за полноправно членство во Европската Унија.

 

Дали Македонија на 23 јуни ќе добие датум за старт на преговори со ЕУ?