АНКЕТА: Дали е прифатлива промената на Уставот според хрватскиот модел?

7883

Се чини дека повлечи-потегни политиката за уставните измени меѓу владејачката партија и опозицијата направи чекор напред. На оваа констатација наведува изјавата на лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, за кого отворањето на Уставот по примерот на Хрватска е прифатливо. Како што посочи, ако формулата за успех е во широко набројување на етничките заедници, која беше една и од тезите на СДСМ и на ДУИ, ВМРО-ДПМНЕ веднаш ќе прифати.

Дали е прифатлива промената на Уставот според хрватскиот модел?

 

Ќе може ли да се отвори македонскиот Устав со хрватски клуч?