АНКЕТА: Дали е можно Македонија во декември да ги почне преговорите за членство во ЕУ?

2103

Од 2005 година кандидат за зачленување во ЕУ, а од 2009 година и со препорака за почеток на преговорите, сè уште нема датум. Со години потоа Македонија добиваше препорака за преговори, но без датум.

Иако критериумите за започнување преговори со Европската Унија стануваат сѐ потемелни и позаострени со дополнителни барања, Македонија останува на својата стратешка определба да биде дел од европското семејство.

Дали е можно Македонија во декември да ги почне преговорите за членство во ЕУ?

Дали е можно Македонија во декември да ги почне преговорите за членство во ЕУ?