Дома МАКЕДОНИЈА Американска донација за македонската полиција за справување со ковид-19

Американска донација за македонската полиција за справување со ковид-19

35

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски во кругот на министерството ќе прими донација во опрема и средства за справување со ковид-19 од амбадасадорка на САД во земјава, Кејт Мери Брнз.

САД досега во повеќе наврати донираа опрема, возила и средства за потребите на македонската полиција, меѓу кои и за одделот за гранични работи и миграции и секторот за криминалистичко разузнавање и анализа.